Nya fönsterbleck lyfte Skånelängan

Ett fritidshus kan vara en idyll – om man ger det kärlek och omvårdnad. Varje detalj räknas. Då behövs en pålitlig plåtslagare. Därför valde Johan att vända sig till SIMAB.
– Med SIMAB visste vi att vi kunde vänta oss ett effektivt och professionellt arbete.

Johan Dyrssen bor med fru och två barn i en lägenhet i centrala Malmö. För knappt tio år sedan införskaffade de ett fritidshus i Smedstorp utanför Tomelilla. En vacker vit Skånelänga i vinkel, med en pittoresk trädgård. Så har det emellertid inte alltid sett ut.

­– Idag är ju det här vår oas, vår tillflyktsort. Men från början var det egentligen bara en tom huskropp. Sedan har vi successivt rustat upp det, bit för bit. Det har varit vårt gemensamma projekt, förklarar Johan.

– Det är verkligen som ett helt annat hus nu! fyller dottern Elsa entusiastiskt i.   

Nya fönsterbleck

Den senaste insatsen familjen gjorde på sin pärla var att låta montera fönsterbleck på alla husets fönster och dörrar. Något som man fått påbackning på av en byggare i byn. 

– Det är ju annars inte det första man tänker på själv. Men i takt med att fasaden så sakteliga börjar krackelera inser man behovet. Inte minst när det börjar läcka in vatten.

Ett naturligt val

Johan vände sig till SIMAB:s plåtslagare för framtagning och montage av skräddarsydda fönsterbleck i önskad färg.

– Det var ett väldigt naturligt val. SIMAB hade varit här tidigare och besiktigat vår kamin och även sett över ventilationen, så vi visste vad vi kunde vänta oss: Ett personligt bemötande men samtidigt ett både effektivt och professionellt arbete, från offert till utförande. Precis vad man vill ha av en hantverkare. 

Fler kundberättelser
Föregående Nästa