man utför ovk - obligatorisk ventilationskontroll

Ventilationsrensning för en friskare inomhusmiljö

Att rengöra ventilationssystemet, oavsett om det rör sig om mekanisk ventilation eller självdrag, är den mest naturliga vägen till en renare fastighet och en friskare inomhusmiljö – och därmed ett bättre mående. För ditt hus andas och du med det.

Därför ska du rengöra ventilationskanalerna

En väl fungerande ventilation är avgörande för att upprätthålla en frisk och behaglig inomhusmiljö. Med åren kan ventilationssystemet bli igensatt av damm, smuts, allergener och andra föroreningar. Detta kan påverka luftkvaliteten och leda till hälsoproblem, särskilt för personer med astma eller allergier. För att säkerställa att ditt ventilationssystem fungerar optimalt och att du andas in ren luft är det viktigt att genomföra regelbunden ventilationsrensning.

Hur ofta ska ventilationskanaler rengöras?

Till skillnad från den obligatoriska ventilationskontrollen finns är det inte ett lagstadgat krav att rensa ventilationen. Däremot är det högst rekommendabelt, för att säkerställa en god inomhusmiljö. Hur ofta ventilationen bör rensas beror på vilken typ av fastighet det gäller, vilken verksamhet som bedrivs i byggnaden samt vilken typ av ventilationssystem som betjänar den. 

  • I flerbostadshus, kontorsbyggnader, skolor & förskolor, vårdlokaler och liknande bör ventilationsrensning ske vart 3:e år. 
  • I villor, radhus och andra småhus bör ventilationsrensning ske vart 3-6:e år –  beroende på typ av ventilationssystem. 

Varför välja SIMAB för ventilationsrensning?

SIMAB är experter på ventilation och inomhusklimat. Vi har över 25 års erfarenhet och såväl bred som djup yrkeskunskap. Våra ventilationstekniker utför grundliga och effektiva ventilationsrensningar med hela huset i fokus. Vi rensar samtliga ventilationskanaler, fläktar och don i sin helhet. Självklart alltid med stor respekt för dig och din fastighet. 

Kombinera rensning och OVK

En ventilationsrensning kan med fördel utföras i samband med en obligatorisk ventilationskontroll, så kallad OVK. Att kombinera dessa tjänster är ett bra sätt att spara både tid och pengar – utan att tumma på kvaliteten. SIMAB erbjuder alltid möjligheten att kombinera OVK och rensning av ventilation. Det blir mindre logistik för er som kund och de boende störs så lite som möjligt i sin vardag. En smidig lösning.

 

Är det dags för Ventilationsrensning? 

Boka kostnadsfri konsultation och offert

Boka ut våra kundansvariga för konsultation direkt i vår bokningsportal. Besöket är gratis!

Boka ett kostnadsfritt besök för offert:
Område: Sydvästra Skåne (Malmö, Vellinge, Trelleborg, Lund, Landskrona) med omnejd.


Det går även bra att ringa oss.
040-653 44 95    Malmö
042-453 32 80    Helsingborg
0430-80 03 39    Halland
Mejl: friskahus@simab.se

Välkommen till SIMAB!

Fyll i offertförfrågan

"SIMAB är professionella och håller en bra kvalitet i både utförande och i sin dokumentation."

Riksbyggen

Martin Högstedt - Riksbyggen