SIMAB:s integritetspolicy – GDPR

För att kunna utföra sotning, brandskyddskontroll, ventilationsarbeten, och erbjuda er våra produkter och tjänster i övrigt, behöver vi behandla era personuppgifter.  

Vi värnar om er integritet och samlar inte in fler uppgifter än vi behöver. Vi säljer aldrig uppgifterna vidare till tredje part. 

Genom att kontakta oss, besöka vår webbplats, beställa eller använda våra produkter eller tjänster så accepterar du vår integritetspolicy och vår behandling av dina personuppgifter. Du godkänner också att SIMAB vid behov använder elektroniska kommunikationskanaler för att kommunicera och skicka information till dig. 

Vilken information samlar vi in? 

Denna integritetspolicy täcker all data som vi samlar in, till exempel från webbplatser, sociala medier, kontakt per telefon eller mejl och på evenemang/mässor. Vi kan komma att kombinera personuppgifter som samlats in på ett sätt (t.ex. en webbplats) med personuppgifter som har samlats in på ett annat sätt. 

Du kan direkt eller indirekt komma att ge oss information om dig själv och ditt företag på ett antal olika sätt, såsom när du beställer våra tjänster eller kontaktar oss på vår hemsida, när du kontaktar oss per e-post, brev eller telefon, när du anmäler dig till en kurs, ett möte, ett seminarium eller liknande, när du anmäler att du vill få nyhetsbrev eller interagerar på våra sociala medier.  

Denna information kan till exempel vara: 

Personinformation:  namn, adressinformation, leveransadress, e-postadress, telefonnummer, din yrkesroll, din arbetsplats. 

Betalningsinformation:  fakturaadress, referensperson, annan faktureringsinformation. Personnr/organisations nr. 

Information om tjänster och leveranser:  detaljer om de tjänster och produkter du eller ditt företag köper.  

Finansiell information:  kreditvärdighet 

Historisk information:  tidigare köp, utförda arbeten och betalningshistorik. 

Vad gör vi med informationen? 
All data används för att tillhandahålla, utföra och förbättra våra tjänster till våra kunder. Vissa uppgifter är frivilliga och vi samlar bara in dem om du har valt att lämna dem till oss. 

Vilka personuppgifter sparar vi när du beställer produkter, tjänster eller tecknar avtal? 
Företag/Organisation, Organisationsnummer, Adressuppgifter, Faktureringsinformation, Namn, Yrkesroll, E-post, Telefonnummer. 

Vilka personuppgifter sparar vi när du kontaktar oss via webbformulär, e-post, brev eller telefon? 
Namn, företag, yrkesroll/titel, e-post, telefonnummer och meddelande. 

Vilka personuppgifter sparar vi för att kunna skicka nyhetsbrev och annan information?  
Namn, företag, e-post. 

Vilka personuppgifter sparar vi när du är identifierbar på bilder och film som vi publicerar? 
Fotografier, mingelbilder, videofilmer. 

Vilka personuppgifter sparar vi när du är med i våra kundundersökningar och enkäter?  
Namn, företag, e-post, svar och omdömen, svar på frågor i löptext 

Kommer vi dela vidare din information? 
Vi kommer aldrig att sälja dina personuppgifter till tredje part utan din tillåtelse.  

Var behandlar vi dina personuppgifter? 
Vi strävar efter att alltid lagra dina personuppgifter inom EU/EES. Dock kan dem i vissa situationer behandlas utanför EU/EES av en tredje part, till exempel en teknikleverantör eller underleverantör. Vi kommer alltid att vidta alla rimliga legala, tekniska och organisatoriska åtgärder för att din information ska hanteras i samma nivå som det skydd som erbjuds inom EU/EES. 

Hur länge sparar vi dina personuppgifter? 
Vi sparar data så länge som det är nödvändigt för att uppfylla det syfte för vilket informationen samlades in, eller för att utföra våra åtaganden och så länge det krävs enligt lagstadgade lagringstider, särskilt vad gäller redovisningskrav. 

Dina rättigheter 
Du som registrerad hos oss har flera rättigheter som du bör känna till. Du har rätt att kostnadsfritt, begära ett registerutdrag. Du har rätt till att få dina personuppgifter korrigerade om de är felaktiga, ofullständiga eller missvisande och rätt att begränsa behandlingen av personuppgifter tills de blir ändrade. 

Du har rätten att bli glömd, men radering av personuppgifter kan inte ske om det krävs för att fullgöra avtalet eller om annan svensk eller europeisk lag, domstols- eller myndighetsbeslut säger annat, samt om det baseras på berättigat intresse. Skulle du tycka att det inte finns berättigade skäl eller att berättigat intresse är felaktig har du rätt att invända mot behandlingen. 

Du har också rätt att dra in ett samtycke, lämna klagomål om behandlingen till Datainspektionen och invända mot direktmarknadsföring. 

Cookies 
Vi använder cookies för att göra ditt besök på vår webbplats så bra som möjligt, och för att kunna förbättra den ännu mer. Men vi sparar inga IP-nummer eller liknande personuppgifter om dig. Cookies är små textfiler bestående av bokstäver och siffror. Dessa skickas från SIMAB eller våra partners webbservrar och sparas på din enhet (till exempel dator eller mobil). De kan sparas på två olika sätt: 

Listan nedan beskriver cookies som används på vår webbplats.

CookieDescription
_fbpThis cookie is set by Facebook to display advertisements when either on Facebook or on a digital platform powered by Facebook advertising, after visiting the website.
_gaThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gat_UA-57094917-1This is a pattern type cookie set by Google Analytics, where the pattern element on the name contains the unique identity number of the account or website it relates to. It appears to be a variation of the _gat cookie which is used to limit the amount of data recorded by Google on high traffic volume websites.
_gcl_auProvided by Google Tag Manager to experiment advertisement efficiency of websites using their services.
_gidInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
ARRAffinityARRAffinity cookie is set by Azure app service, and allows the service to choose the right instance established by a user to deliver subsequent requests made by that user.
ARRAffinitySameSiteNo description available.
ASP.NET_SessionIdIssued by Microsoft's ASP.NET Application, this cookie stores session data during a user's website visit.
CONSENTThese cookies are set via embedded youtube-videos. They register anonymous statistical data on for example how many times the video is displayed and what settings are used for playback.No sensitive data is collected unless you log in to your google account, in that case your choices are linked with your account, for example if you click “like” on a video.
cookielawinfo-checbox-analyticsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checbox-functionalThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checbox-othersThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-advertisementSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-necessaryThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-performanceThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
frFacebook sets this cookie to show relevant advertisements to users by tracking user behaviour across the web, on sites that have Facebook pixel or Facebook social plugin.
IDEGoogle DoubleClick IDE cookies are used to store information about how the user uses the website to present them with relevant ads and according to the user profile.
test_cookieThe test_cookie is set by doubleclick.net and is used to determine if the user's browser supports cookies.
viewed_cookie_policyThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
VISITOR_INFO1_LIVEA cookie set by YouTube to measure bandwidth that determines whether the user gets the new or old player interface.
YSCYSC cookie is set by Youtube and is used to track the views of embedded videos on Youtube pages.
yt-remote-connected-devicesThese cookies are set via embedded youtube-videos.
yt-remote-device-idThese cookies are set via embedded youtube-videos.

Sessionscookies är tillfälliga cookies som försvinner när du stänger din webbläsare eller app. 

Varaktiga cookies är cookies som ligger kvar på din dator tills du tar bort dem eller tills de går ut. 

Vi använder cookies för att samla in övergripande analytisk information om hur du använder webbplatsen, till exempel statistik över våra populäraste sidor. Med informationen vi får kan vi förbättra vår webb och våra tjänster/produkter. 

Din webbläsare eller enhet tillåter dig oftast att ställa in vilka cookies som får lagras på din dator. Du kan till exempel välja att blockera alla cookies, endast acceptera cookies från webbplatsen du besöker eller radera alla cookies när du stänger ner din webbläsare. 
 

Frågor


För integritetsfrågor kontakta oss på: personuppgift@simab.se