Trygg och effektiv OVK i Helsingborg

Professionell ventilationskontroll

En Obligatorisk Ventilationskontroll, oftast enbart kallad OVK, är en besiktning av ventilationssystemet som görs regelbundet i alla större fastigheter i Helsingborg – så som flerbostadshus och kontorsbyggnader. Kontrollen är lagstadgad och syftet är att säkerställa att ventilationssystemet i fastigheten fungerar säkert och effektivt, samt att luftkvaliteten i huset är god.

OVK-besiktning av alla byggnader i Helsingborg

SIMAB har arbetat med ventilationskontroller i över 25 år. Vi utför OVK  i alla typer av byggnader, från flerfamiljsfastigheter och kontorsbyggnader till skolor, vårdlokaler och liknande. 

En OVK-inspektion börjar med att besiktningsmannen granskar samtliga dokument som rör fastighetens ventilationssystem. Därefter genomförs totalflödesmätningar och kontroll av eventuella centralfläktar samt luftflödesmätningar och okulära kontroller av ventilationsdetaljer i respektive utrymme. Efter kontrollen görs en sammanställning av luftflöde samt anmärkningar och ett protokoll skrivs, som sedan skickas både till beställaren och till kommunen.

Är OVK viktigt?

Anledningen till att OVK-besiktningen är reglerad i lagen är att den är mycket viktig. Detta eftersom den säkerställer att ventilationen i fastigheten är välfungerande och att luftkvaliteten är god. Och luften vi andas är livsviktig: Genomsnittsmänniskan andas varje dag in ca 20 000 liter luft. I dagens samhälle tillbringar vi dessutom alltmer tid inomhus, vilket gör behovet av god ventilation och frisk luft än större  

Vad kostar OVK-besiktning? 

Priset för en OVK beror givetvis på arbetets omfattning, så som storleken på fastigheten, och på varje kunds individuella behov. SIMAB lämnar alltid offert på OVK i Lund, som du som kund kan ta ställning till innan vi bokar arbetet. Vår amibiton är att erbjuda konkurrenskraftiga priser utan att kompromissa med kvaliteten på arbetet vi utför åt er. 

Eftersom ett ventilationssystem även behöver rengöras regelbundet erbjuder SIMAB alltid möjligheten att kombinera OVK och ventilationsrensning. En mycket kostnadseffektiv lösning.

Boka en OVK i Helsingborg idag! 

Är det dags för OVK i din fastighet? Kontakta SIMAB idag, så diskuterar vi dina behov och tar fram en offert. Välkommen till det trygga valet!

Fyll i offertförfrågan

"SIMAB är professionella och håller en bra kvalitet i både utförande och i sin dokumentation."

Riksbyggen

Martin Högstedt - Riksbyggen