Kompetent och trygg OVK i Halland

OVK- besiktning i Halland – Säkerställ luftkvaliteten i ditt hem

En obligatorisk ventilationskontroll, även känd som OVK, är som namnet antyder en obligatorisk besiktning av ventilationssystemet. Inspektionen görs i alla större fastigheter i Halland, privata såväl som offentliga, med syfte att säkerställa en fungerande ventilation och därmed ett gott inomhusklimat

Varför är OVK viktigt?

OVK görs för att säkerställa att ventilationsysstemet i en fastighet är säkert, välfungerande och effektivt – och därmed att inomhusmiljön i fastigheten är av god kvalitet och att de boende andas frisk luft. Detta därför att luften vi andas är livsviktig. Varje dag andas vi i genomsnitt i in 20 000 liter luft per person. I dagens samhälle tillbringar vi dessutom alltmer tid inomhus, vilket gör behovet av god ventilation och frisk luft än större.   

Våra OVK-tjänster i Halland

SIMAB erbjuder professionella OVK-tjänster i hela Halland, både för privatpersoner och företag. Våra certifierade besiktningsmän har alla omfattande erfarenhet och är experter på allt som rör ventilation. Vi granskar ritningar, mäter luftflöden och kontrollerar att era ventilationskanaler är rena och fria från föroreringar. Vi genomför alltid inspektionen grundligt och effektivt, med garanterat noggranna resultat. 

Fördelarna med att genomföra en OVK

Att genomföra en OVK och därmed säkerställa att ventilatiossystemet i fastigheten fungerar säkert och effektivt har flera fördelar: 

  • Frisk luft betyder friska människor – och med det nöjda boende 
  • Minimerad risk för mögel och fuktskador 
  • Optimerad prestanda – och därmed energibesparing 
  • Förlängning av ventilationssystemets livslängd = mindre kostsamt underhåll

Kontakta oss för din OVK i Halland

Säkerställ en hälsosam inomhusmiljö genom att boka en OVK i Halland hos oss på SIMAB. Vi erbjuder pålitliga och professionella tjänster som kommer att säkerställa att ditt ventilationssystem fungerar optimalt – och att luften de boende andas är ren och frisk. 

Kontakta oss idag, så diskuterar vi dina behov och tar fram en offert. Välkommen till det trygga valet!

Fyll i offertförfrågan

"SIMAB är professionella och håller en bra kvalitet i både utförande och i sin dokumentation."

Riksbyggen

Martin Högstedt - Riksbyggen